Шафран корисний при:
— захворюваннях шлунка, печінки;
— невралгії, анемії, радикуліті;
— захворюваннях серцево-судинної системи (зокрема, здатний знижувати артеріальний тиск);
— запаленні ясен;
— клімаксі, безплідді та гінекологічних захворюваннях;
— втомі, виснаженні нервової системи, безсонні.
У традиційній Східній медицині вважається, що шафран благотворно впливає на всі внутрішні органи та системи організму і, особливо, на кров, оздоровлюючи та оновлюючи її.
Шафран особливо рекомендується:
— на перших стадіях атеросклерозу, ішемічної хвороби серця, стенокардії та гіпертонії;
— при запаленні, застуді, астмі;
— як тонізувальний і антисептичний засіб;
— для поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту, нормалізації жирового обміну;
— для поліпшення здібностей мозку. Шафран здатний відновлювати клітини мозку та всього тіла.
Шафран — це рильця крокусу посівного, красивої багаторічної рослини. Фото: Denis Doyle/Getty Images
— для запобігання втрати зору в літньому віці;
— як антидепресант;
— для «оживлення» сухої та тьмяної шкіри, для загоєння тріщин на шкірі.
Шафран має і протипоказання. Занадто велика кількість цієї спеції може викликати сильне отруєння. Також шафран не можна вживати під час вагітності. Але все ж корисні властивості шафрану унікальні. І в разі правильного застосування вживання цієї пряності буде нести тільки користь для здоров’я.
Учені говорять, що лікарські властивості шафрану ще повністю не вивчені, і хто знає, скільки ще цінних речовин приховано в цій приправі. Шафран — одна з тих унікальних спецій, про яку можна сказати — її вартість настільки ж висока, як і її користь.
|
|