Русский / English
    

10
11

Оформить заказ
 
12
Сбор трав от Женских болезней
1.Травы
2.Коренья
3.Кора
4.Цвет
5.Ягоды, плоды
6.Грибы, лишайники
7.Лист
8.Почки
9.Жири животних
10.Настойки трав на спирту
11.Продукция пчеловодства
12.Сухофрукти
15. МУМИЕ Алтайское 5 грамм
16. Натуральние Масла
18.Веники для бани
19.Шишки,побеги
20.Сборы трав разные
21 Мази
22. Бобровая струя
23. Ферментирование трави
24.Гриби маринование
25.Пильца Сосни 100 грам
26.Запарки для бани 100 грам
27.Лечебные ванны для детей
28.Специи
29.Настойка змеи
30.Фруктовые чаи 100 грам
Очищение организма
Сок березовой 3 литра


 5.Ягоды, плоды Главная : 5.Ягоды, плоды :

Малина плоды 100 грам

Малина плоды 100 грам

(6 голосов)

добавить в корзину
Наша цена: 150.00 грн.


Наличие на складе: да


Малина – «жіноча» ягода Малину здавна називають «домашнім лікарем». Ніщо так не допомагало від застуди, як гарячий чай із сушеної малини чи її гілочок. Лікувальну дію малини як жарознижувального та потогінного засобу визнано й сучасною офіційною медициною. Ягоди малини містять цукри,  кислоти - лимонну, яблучну, саліцилову. Наявність останньої й визначає протизапальну, жарознижувальну та потогінну дію. Багатющий склад корисних речовин піднімає малину до ряду найбільш цінних ягід. Однією з основних властивостей малини є здатність позитивно впливати на захворювання серцево-судинної системи. Для тих, хто переніс інфаркт чи інсульт, народна медицина настійно радить використовувати сезон дозрівання ягід малини. У плодах малини виявлено речовину, яка запобігає відкладенню холестерину на стінках судин і виникненню склерозу. До того ж малину можна сміливо назвати жіночою ягодою. Вітаміни-антиоксиданти, що містяться в ній, поліпшують колір обличчя й допомагають зберегти молодість і пружність шкіри. Крім того, ягоди малини багаті на  фолієву кислоту, яка сприяє нормальному розвитку плода, полегшує перебіг вагітності й допомагає відновитися після пологів. Чай із малини нормалізує менструальний цикл, знімає спазми й зменшує біль під час місячних. Чай із сушених плодів малини -  альтернатива таблетці аспірину: 2-3 кухлики смачного настою знизять температуру тіла, усунуть ломоту в тілі й очистять організм від токсинів. Коліт. Заварити 4 ч. л. ягід малини (чи листя) 2 склянками окропу, настоювати 30 хв. Пити по 0,5 склянки 4 рази на день до їди. Кір. Залити 2 ст. л. плодів малини 1 склянкою окропу. Настояти закутавши 1 годину. Пити як чай кілька разів на день. Застуда. Залити 2 ст. л. сушених чи 100 г свіжих ягід малини 1 склянкою окропу, настоювати 15-20 хв, перецідити, додати 1 ст. л. меду. Приймати теплий напій перед сном як потогінний засіб. У разі колітів та застуди корисно пити й свіжий сік малини: по 50-100 мл тричі на день до їди. Ларингіт. Залити 4 ст. л. сухих ягід малини 0,5 л окропу, настоювати 1-1,5 години, додати 2 ст. л. меду. Приймати в теплому вигляді по 0,5 склянки 4 рази на день. Ангіна, тонзиліт та інші запалення горла. 4 ч. л. ягід малини залити 2 склянками окропу, настояти закутавши 2-3 години. Цим настоєм полоскати горло.  Увага! Ягоди малини можуть зумовити алергійну реакцію (висипання на шкірі, свербіж), а також набряки. У разі подагри, нефриту, оксалатних каменів у нирках, загострення гастриту, виразки шлунка та дванадцятипалої кишки, амілоїдозу (ураження печінки, нирок, селезінки та інших органів, що спричинені крохмалоподібною речовиною – амілоїдом) малину ліпше взагалі не вживати. Не рекомендується малина й за подагри, поліартриту та остеохондрозу.  ЯК ЗАГОТУВАТИ Засушити. Ягоди малини дуже ніжні, тому, щоб отримати якісну сировину після сушіння, слід відбирати тільки свіжі, зрілі й абсолютно цілі плоди, до того ж зібрані в суху погоду. Недостиглі, перезрілі, пом’яті - для  сушіння не годяться. Аби засушити малину природним способом, потрібно розсипати ягоди тонким шаром на  чистому щільному папері чи світлій тканині й залишити в сонячному місці, яке має бути захищеним від протягів. Ягоди слід періодично перевертати, щоб вони рівномірно просушилися. Аби на плоди не потрапляла ранкова роса, на ніч їх слід заносити в сухе приміщення, а наступного дня знову виставляти на сонце. Зазвичай процес сушіння триває близько тижня. Крім того, ягоди малини можна нанизати на грубу білу нитку, як намиста, й повісити на сонці – так вони сохнуть набагато швидше. Малину можна висушити й штучним шляхом: у негарячій духовці за температури не вище 45-50 градусів. У процесі сушіння ягоди слід перевертати, щоб вони підсушувалися рівномірно. Можна об’єднати обидва способи: спочатку малину пров’ялити на сонці 1-2 дні, а потім досушувати в духовці. Заморозити. Заморожена малина так само зберігає безліч корисних властивостей. В ідеалі ягоду потрібно збирати відразу в той контейнер, у якому вона буде заморожуватися. Плоди мають бути сухі та цілі, м’яті й перезрілі – ліпше не брати. Якщо ви захочете  промити заморожену малину перед використанням, ліпше облити ягоди окропом, помістивши їх перед цим у друшляк.

Отлично!
Хорошо
Средне
Плохо
Очень плохо

 

Copyright © Магазин лечебных трав "Еко трави Волинi". All rights reserved.

Google